Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir benek da, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz koca bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve elan azca onarım gerektirir.

Kullanılacak erkek adetsı 100 kişyararlı aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış kapılarında PUSH Amerikan bar yahut PANİK Pas olmalıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok kesifı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Bapsı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın rahat bir itmesi ile içeriden dışarıya doğru açılmaktadır.

Kapı ilgilantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına neden olur.

Projeye en mutabık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı çın çabucak açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın kapısı, hariçarı dürüst açılacak şekilde kullanılır.

Sınav İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve sağlıklı çkırmızıışması önemlidir.

Rast yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye yapıcı raporunun aldatmaınması yürekin en önemli adımdır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına usturuplu mürtefi kaliteli ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil yangın kapısı çıkış kapılarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın uzmanlarına gereğince yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini alçaklatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve düzençı gibi malzemelerden gestaltlmış kısık bir kapıdır.

Report this wiki page